Zpět
20.07.2021

Jak si snadno připravit vlastní knihovnu cviků

iTRENEO

Jak si snadno připravit vlastní knihovnu cviků

Jedním z hlavních modulů iTRENEO je Knihovna cviků. Je takovým základním stavebním kamenem pro všechny tvé tréninky. Základní funkce Knihovny jsme si představili v jednom z prvních článků blogu. Dnes se na ni podíváme více do hloubky. Víš například, jak videa vytvářet ve vlastní režii? Nebo to, že na přípravě lze spolupracovat přímo s námi?

iTRENEO - ukázka z Knihovny cviků

Natáčejte ve vlastní režii

Co k takovým videím potřebujete?

  • Nápad
  • Vlastní know-how
  • Mobilní telefon (rozumějte smartphone)
  • Mikrofon
  • Stativ
  • Místo pro natáčení - ideálně fitko, kde trénujete

K přípravě cvičebních videí nepotřebujete pronajímat drahé natáčecí studio. Vlastně nepotřebujete ani extra profi techniku. Nepotřebujete nic víc než jen nápad, vlastní know-how, chytrý mobil a ideálně i stativ (chcete přece, aby bylo natočené kvalitně). V dnešní době už každý chytrý mobilní telefon zvládne natočit obstojná videa téměř srovnatelná s kvalitou videí natočených na kameru.

Místo, kde video vznikne, je dobré vybírat tak, aby působilo jednak důvěryhodně, bylo bez ozvěny (ideálně odhlučněné) a dobře osvětlené. Ideálně takové místo, kde často a rádi trénujete. Může to být fitko s nějakou uzavřenou místností či odděleným prostorem, zahrada, hala, tenisový kurt apod. 

Videa nahrávejte na YouTube nebo Vimeo

Veškerá videa, co vytvoříš, ukládej na YouTube či Vimeo. Pomocí odkazu je pak snadno vložíš i do Knihovny iTRENEO.

iTRENEO - povolené formáty videí

Není však pravidlem, že cviky musí být jen ve formátu videa. Vkládat můžeš i jeden a nebo dva obrázky s popisem cviku. Vždy mysli na to, aby byl cvik popsaný co nejlépe, tak aby byl snadno pochopitelný pro tvé klienty či jiné uživatele. U Videa je vždy mnohem větší šance, že jej klient pochopí snáze než jen z obrázku a popisu.

Kategorizujte svá videa, ušetříte si čas

Než ale cokoliv vytvoříte. Myslete na svou vlastní metodiku tagování. Aplikace iTRENEO umožňuje cviky kategorizovat pomocí štítků. Takže když víš, že máš v zásobě spoustu cviků různého druhu, na různé partie těla či s použitím různých pomůcek, ušetříš si tak čas během jejich hledání. A protože není Knihovna nijak limitovaná, budeš nakonec rád, že sis tagy založil a přiřadil ke každému cviku zvlášť. Tím si vytvoříš své vlastní a přehledné know-how, které ti pomůže při práci s tvými klienty na každodenní bázi.

Vytvořit si je můžeš v základním nastavení účtu v “Tagy knihovny”.

iTRENEO - jak na tvorbu tagů

iTRENEO - tagy Knihovny

Natáčejte online programy ve spolupráci s iTRENEO

Pokud se ale přeci jen necítíte na tvorbu ve vlastní režii, žádný problém. I na to jsme mysleli. Pokud máte co nabídnout, můžete nás kontaktovat. Vy nám dáte své know-how, respektive probereme, o čem by cvičební video nebo celý online program mohl být a my po domluvě pomůžeme se samotným natáčením a vložením do iTRENEA.

Momentálně pracujeme na tvorbě online programů, kde nabízíme spolupráci s realizací. Tak se nebojte ozvat. ;-)

A taky o tom můžeš dát vědět svým kámošům.

FB Sdílet na facebook

Uložte si stránku do telefonu a používejte jí stejně jako mobilní aplikaci.